Kantarellsuppe

Kantarellsuppe
Kantarellsuppe to go

Obs! Denne oppskriften ble skrevet til potetmel.no og er laget som en del av et samarbeid med Hoff

Nå er kantarellen for fullt i butikken og det er bare å ta for seg. Suppe er også helt fantastisk å ta med seg ut på lunchtur i helgene. Hell det over i glass med lokk, og pakk de inn i aluminiumsfolie før du setter de inn i en liten kjølebag (obs, de fungerer som varmebagger også hvis du ikke visste det). Ved å bruke potetmel kan man kutte ned på for eksempel fløte, rømme eller creme fraiche for å få et lettere sluttprodukt.

Mirepoix

Til alle supper trenger man en kraft som base. I stedet for å bruke kraft fra terninger liker vi å ta oss den tiden det tar å koke egen kraft når vi rekker det. Nå på høsten er det så mange fine grønnsaker å finne at det er over hode ingen problemer med å koke sin egen grønnsakkraft dersom man vil det. Det viktigste er å bruke løk, gulrøtter, purre og sellerirot. Men også andre grønnsaker gjør seg godt i, og det beste av alt er at man ender opp med noe som smaker konge og er helt uten tilsetningsstoffer.

Skogens gull
Skogens gull
Kantarellsuppe

Kantarellsuppe

Course: SoupsCuisine: Nordic
Forberedelse

30

minutes
Koketid

40

minutes
Kalorier pr 100g

64

kcal
Totalt

50

minutes

Kantarellsuppe er digg

Ingredients

  • 400g kantareller

  • 2 sjalottløk – finhakket

  • 4ss smør

  • 1,5dl kraft (se egen oppskrift)

  • 2 striper med bacon kuttet i små biter

  • 1dl fløte

  • 1ss potetmel

  • 3ss vann

  • salt

  • pepper

  • Kraft
  • 1 sellerirot

  • 3 gulrøtter

  • 2 pastinakk

  • 2 små purreløk

  • 2 liter med vann

  • 6-7 hele pepperkorn

Directions

  • Når du skal lage kraften grovkutter du grønnsakene, dekker dem med vann i en kjele og koker opp og lar det syde under lokk i 4 timer. Sil av grønnsakene og kok kraften ned hvis du vil ha den litt tykkere og kraftigere. Hvis du ikke orker å lage egen kraft kan du bruke grønnsakskraft fra ditt foretrukne merke.
  • For suppen starter du med å legge vekk noen kantareller du vil vil ha til senere
  • Finhakk sjalottløken og finhakk den øvrige kantarellen
  • Fres det i en gryte med litt smør
  • Når soppen og løken er gyllen heller du over ca 1,5 liter med kraft og lar dette koke i rundt 15 minutter
  • Kjør det i en blender med en stavmikser (pass på gryta hvis du bruker stavmikser) til du har en jevn og fin blanding
  • Ha det tilbake i gryta og kok opp med fløte før du smaker til med salt og pepper
  • Mens dette koker opp igjen steker du opp bacon og de bitene med kantarell du la til side til baconet har blitt sprøtt.
  • Skru av temperaturen på gryta og bland sammen potetmel og vann i et glass og rør dette godt sammen.
  • Tilsett blandingen litt-om-litt i gryta mens du rører så det ikke klumper seg.

Jobben med kraften er enkel, grovkutt grønnsakene, dekk til med vann, kok opp og la det syde forsiktig under lokk i 4 timer. Sil av grønnsakene i et dørslag. Syns du den er for tynn er det bare å koke den ned uten lokk.

Spar kjelene, bruk stavmikseren i en annen beholder!
Spar kjelene, bruk stavmikseren i en annen beholder!

Selve suppen også ganske så enkel. Spar unna noen biter med sopp før du finhakker sjalottløken og freser den og resten av de grovkuttede kantarellene i en gryte med litt smør. Når soppen og løken er gyllen heller du over ca. 1,5 dl med kraft og lar dette koke rolig i rundt 15 minutter. Ha det over i en annen beholder som tåler stavmikser og kjør dette til du har en jevn og fin blanding. Ha det til bake i gryta og kok det opp med fløte før du smaker til med salt og pepper. Mens dette er på vei opp igjen i temperatur steker du soppen du la til sides med bacon og baconfett til det har blitt sprøtt.

Stek kantarellen i baconfett
Stek kantarellen i baconfett

Skru av temperaturen på suppa før du har i en blanding av potetmel og vann som du har rørt sammen. Tilsett dette mens du rører godt i suppa, hvis ikke vil det klumpe seg.

Men glass med lokk er praktisk når man skal ha turmat.
Men glass med lokk er praktisk når man skal ha turmat.
#wewantplates
#wewantplates

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.