Toppa pølse: Chistorra med chilibønner, cheddar og habanerodressing

Pølse med bønner
Pølse med bønner
Pølse med bønner
Pølse med bønner
Dette er et slags forsøk på en texmex variant som virkelig løfter dagen. Den går spesielt godt til pølser som Gilde sin Chistorra eller andre tilsvarende som har både paprika og chili som smak. Bruk en boks med chili-beans og kok den litt ned på medium varme, da blir den også lettere å holde på pølsa uten å renne.
Se her for flere forslag til toppinger på pølsene.
Sausen er superenkel, og basen på 1 del majones og 2 deler rømme er en slager av et utgangspunkt. En annen innkjøpt flaske vi har i kjøleskapet er Habanero saus. Heten er litt friskere og gir en litt mer fruktig hete enn det chili gjør – til taco er den definitivt min favoritt. For litt ekstra spiss på pølsa; knuste nachos for krønsj og revet cheddar – type modnet – nam!
Topping
  • Baked beans
  • Knuste nachos
  • Revet cheddar
  • Habanerodressing

Kok inn en boks med chilibønner på lav varme så den blir litt tykkere.

Habanerodressing
  • 10g majones
  • 20g rømme
  • 10g habanerosaus
  • 2g lime
Rør alle ingrediensene godt sammen. Sil det over på en spruteflaske eller bruk en skje for å legge det på pølsa.
Pølse med bønner
Pølse med bønner

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.