Lest Mat Spist

Biff Wellington hos Audun og Nina og Entrecôte til lørdagsmat

Bølgen og Moi - Kjøtt og Vin

Bølgen og Moi - Kjøtt og Vin

Det har vært veldig stille på bloggen de siste ukene men det betyr ikke at vi ikke blir ledet inn i fristelse av den grunn. Forrige helg var vi på hytta og uka gikk unna før vi rakk å summe oss. I går kveld var vi hos Audun og Nina som hadde disket opp med Biff Wellington til oss og Stine og Fredrik. Audun var sous-chef når vi grillet gris i sommer og han vet hva han driver med. Biffen han serverte var det beste måltidet jeg kan huske å ha spist på flere måneder. Selve oppskriften på biffen hadde han hentet fra Bølgen og Moi’s Kjøtt og Vin. Til denne serverte han en rødvinssaus, sopp, Nina sin revene salat og de fantastiske aoili og chorizopotetene vi garantert kommer til å prøve oss på senere.

Biff Wellington

På talerken, litt dårlig blits på iPhone

Audun

Audun

Jeg snoka litt i kokeboka og ble utrolig imponert over det jeg rakk å lese. Når jeg dro på butikken for å handle inn til lørdagsmiddagen svingte jeg innom Gravdahl på Maxi som dessverre ikke hadde boka, men den må jeg rett og slett bare finne senere. Vi er så heldige at vi har tilgang på en del viltkjøtt og det hadde vært kjempespennende å kunne jobbe litt med Bølgen og Moi sine oppskrifter når man har så fine råvarer for hånden.

For oss ble det entrecôte i dag og inspirert av den jeg fikk servert på St. Lars forsøkte jeg meg på den grillede rosmarinen de hadde lagt på kjøttet uten at jeg traff helt. Det er fortsatt litt igjen, så blir det tid skal jeg se hva jeg klarer å få til i morgen. Utover selve entrecôten var ikke dagens middag stort å skryte av. Friterte amadinepoteter og posesaus. Kjøttet ble veldig bra og jeg brukte prosedyren som er beskrevet i ”Hvordan koke vann” av Viestad. Det er fort gjort å steke entrecôten som vanlig biff, men her kan man gjøre stor suksess ved å gjøre det litt annerledes. Jeg brukte en grillstekepanne og varmet denne godt med olje. Så fikk kjøttet ligge i panna på høy varme i 7 minutter mens den ble snudd flere ganger. Så tok jeg den av panna og lot den hvile 4 minutter på en rist før den ble lagt i panna igjen på medium varme i 4 nye minutter. Det renner litt når den ligger på rista, men det er bare å legge en tallerken under. Som Viestad skriver, så er det en del fett i entrecôte, og denne er det smart å gjøre seg nytte av ved å steke kjøttet på høy varme og sprenge dette først. At det blir litt stekeos er bare kos. Det går over.

Det har også blitt en del lesing denne uken på ulike blogger, og det kommer nok en post på dette i løpet av uken. Jeg har også testet et par iPhone og iPad apps som nok kan være av interesse for andre.

You Might Also Like

 • christoph
  March 26, 2011 at 9:25 pm

  Litt urettferdig kort post egenlig, for vi fikk servert så mye godt hos Audun og Nina. Vinen var for eksempel en Chateu Coufran fra 2000 som var veldig god. Etter middagen lokket Audun fram en hjemmelaget sitronlikør som nok blir awesome til sommeren!

 • Anette
  March 26, 2011 at 9:25 pm

  For et deilig og hyggelig måltid på Jessheim! Tuuusen takk! Dere vet å diske opp for gjestene deres!! :)

 • Audun
  April 2, 2011 at 8:40 am

  Takk for hyggelige ord :)
  Alltid en fornøyelse å servere mennesker som vet å nyte god mat.

  Sitronlikøren skal påbegynnes til uken så den skal være klar til August.

  • christoph
   April 3, 2011 at 3:21 pm

   We like!

 • Indrefilet av svin surret i bacon og spinat med hasselbackpoteter | Led oss inn i fristelse
  May 17, 2011 at 7:53 pm

  […] jeg det kunne være godt med litt finhakket spinat, og det var veldig godt. Litt inspirasjon fra Audun sin Biff Wellington og suksessen fra pizzaen som ble stekt på grillen. Men denne gangen blandet jeg ikke spinaten med […]

 • Grille hel geitekilling | Led oss inn i fristelse
  September 22, 2011 at 11:31 am

  […] gris. Audun er like glad i å lage mat som oss, hvis ikke enda mer og en vi har nevnt tidligere. Sist lagde han en fantastisk Biff Wellington som du kan lese om her. I sommer skulle jeg og Audun grille geitekilling men på grunn av bomben 22 juli måtte Audun […]