Categories
Mat Oppskrifter

Kyllingsuppe: Tom Kha Gai -ish

Tom Kha Gai -ish

Tom Kha Gai er en fantastisk enkel og god kyllingsuppe som varmer godt. Hovedingrediensene er kylling, kyllingkraft, kokkosmelk, og galangal. siden Galangal er litt vanskelig å få tak i er det lov å jukse med ingefær. En annen ting som gjør seg som en viktig ingrediens er er Nam Plah. Fiskesaus. Du får kjøpt det på flaske i butikken og man trenger ikke mye. Og nei, det gjør ikke at hele suppa smaker fisk. Greia er at denne bunnoppskrifta gjør at man kan variere med det du måtte ha tilgjengelig.

I dag lagde jeg en Tom Kha Gai-ish suppe som faktisk ble veldig bra. Litt stressa på butikken glemte jeg det jeg skulle handle og handlet det jeg ikke trengte, så det ble litt det jeg hadde.

2 porsjoner
8dl kyllingbuljong
2 røde chili
3 dl kokkosmelk
Ingefær
2 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 boks med bambusskudd
1 boks med sjampinjong
2 kyllingfileter

Strimle kyllingen og stek den lett. Alternativt kan du bruke grillet kylling som du river i biter. Kok opp buljong og tilsett kokkosmelken. Hakk opp sjalottløk, hvitløksfedd og chili og ha i gryta. Ta vannet av bambusskuddene og sjampinjongen og kjør de også i. Ingefæren river du opp med et rivjern så du får ca 2 toppede spiseskjeer. Det som gjør suppa sterk er ingefæren, så vær forsiktig. Chilien er ikke det sterkeste. Kok og kos!

Det jeg kjente litt på at manglet var sitrongress og litt lime. Hvis du vil lage vanlig Tom Kha Gai har jeg stjært en oppskrift ett ellerannet sted som ser slik ut.

2 porsjoner

4dl kyllingbuljong
2 røde chili
1,5 dl med kokkosmelk
2 lime
20 cm sintrongress
Ingefær
1/2 ss fiskesaus (Nam Plah)
1,5 dl matfløte

5 replies on “Kyllingsuppe: Tom Kha Gai -ish”

[…] Boka er ikke så veldig tykk, den er på 126 sider av ”hverdagsmat med en enkel vri”. Jeg vet ikke om jeg ville ha laget Côq au vin på en tirsdag, med mindre det var i ferien, men den er fristende nok til at jeg kommer til å prøve den. Utvalget av retter han har tatt med i boka syns jeg egentlig er veldig bra, lite fuzz og ingen retter som virker avskrekkende med for mye arbeid og høy risiko. Jeg liker spesielt godt den enkle løksuppa for å trekke fram noe banalt. Her er det også Stekt kylling, biff tartar, lam i krukke, torsk i form, hjemmelaget fiskegrateng, stekt makrell, pasta carbonara og tom kha gai. […]

Comments are closed.