Categories
Mat Oppskrifter

Deilige romantiske kjøttboller i tomatsaus

IMG_4440
Pasta med tomatsaus og hjemmelagde kjøttboller!

Hvis det er en rett med kjøttboller som rett og slett er udødelig må det være med tomatsaus og spaghetti. For mange er det sikkert det første møtet med retten – og ikke minst et kjært minne som barn fra Lady og Landstrykeren. Hvis målet er å i det hele tatt kunne nærme seg den filmen på romantikkskalaen er man nødt til å ta det ekstra steget og lage kjøttbollene selv.

Tomatsausen trenger ikke å være mye hokus pokus. Bruk friske gode råvarer, finn urter eller annet godt i krydderskuffen du kan bruke for å smake til din variant. Bare husk at det er kjøttbollene som skal skinne, så la sausen være enkel.

Les mer om kjøttboller i linken under!

Bruk oppskriften fra denne bloggposten om enkle perfekte kjøttboller hjemme og lag din variant til tomatsausen. Et hint er å bruke masse friske deilige urter til disse kjøttbollene – og hvitløk.

Lukten når disse åpnes er fantastisk!

Ingredienser tomatsaus

  • 2 løk
  • 3 fedd
  • salt
  • pepper
  • 4 bokser med tomater
  • oregano
  • paprikakrydder
  • Smør og olje til steking

 

Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Svett løken i olje og smør før du tilsetter hvitløken. Etter noen minutter har du i tomatene og lar denne surre på lav varme en stund. Kjør den med stavmikser før du smaker til med krydder.

Legg kjøttbollene i en tykkbunnet gryte, og hell forsiktig over den varme tomatsausen. La det putre og dure avgårde på medium varme i en times tid.

Server med pasta og ferskrevet parmesan.