Mat Oppskrifter

Hjemmelaget krydder til fajitakyllingen

Kylling fajitas

Kylling fajitas

På samme måte som hjemmelaget tacokrydder  smaker en milliard ganger bedre enn den du får ferdigblandet kan man gjøre nesten samme øvelse med krydderet til kyllingfajitas. Så lenge man har alt krydderet i skapet sparer man fort litt penger på det også. I denne varianten liker vi å blandet krydderet sammen med olje og lage en marinade som kyllingkjøttet får kose seg i. Kjøttet får også en fin og sprø skorpe som knaser fint med de deilige grønnsakene man har i lefsene. Denne marinaden holder helt fint til 2 store fileter og kan strekke seg til 3. Buljongterninger kan av og til være litt vonde å bryte opp i mindre biter, men et triks kan være å legge ut en terning til tørk kvelden før.

Ingredienser til fajitakrydder

  • 1ss maisenna
  • 3ts chilipulver
  • 2ts paprikapulver
  • 1ts sukker
  • 1 knust kyllingbuljongterning
  • 1 presset hvitløk
  • 1/2ts cayennepulver
  • 2ts spisskummin
  • 2-3ss olje

Bland sammen krydderet og rør det ut med 2-3 ss olje. Vend marinaden inn i kyllingbiter kuttet opp fra filet og la det stå 20 min i kjøleskapet. Stek det raskt på medium-høy varme. Kyllingbuljongterningen inneholder ganske mye salt, så det skal ikke være nødvendig å salte ekstra. Har du gutta på besøk og de vil ha litt hot texmex til Coronaen sin så kan det være en ide å ha en halv finhakket chili eller habanero i marinaden. Da blir det fart på kyllingen!

Kylling

Kylling

Se også oppskrift på hjemmelaget tacokrydder eller prøv en annen texmex rett: Chili con carne

You Might Also Like