Posjerte egg i tomatsaus og pølse

Det finnes noen retter som bare funker uansett hvor mye klokka er. Frokost, brunsj, lunch, middag, kveldsmat eller nattmat. Dette er en sånn rett. Den krever svært lite av deg med tanke på arbeid og du får en rett som er smakfull og lett samtidig som den metter. Har du et godt helt lyst knafritt brød til løfter det hele retten enda mer. I ingredienslisten ser du noe som heter Ras al hanut. Det er en nordafrikansk kryddermiks og betyr egentlig noe slikt som «kongen i butikken». Dette skal være en blanding av det beste krydderet krydderselgeren har å tilby. Det finnes ikke noen komplett oppskrift på hva som er i, men i de blandingene jeg har smakt har blant annet spisskummen, gurkemeie, ingefær og nellik vært framtredende. Karianne som skriver Kitchn Queen har en oppskrift på Ras al hanout som du kan lage selv. Orker du ikke kan du bruke paprika, kardemomme og karri med litt salt og pepper. Vi har brukt chorizo, men har du en annen godt krydret pølse er det bare å bytte ut med en annen du måtte ha for hånden. Men bruk en pølse som er litt krydret, for her må den stå litt … Continue reading Posjerte egg i tomatsaus og pølse