Suppeserien: Klassisk Blomkålsuppe

Pang sa det, så var blomkålen kommet i butikken, nesten som julekvelden på kjerringa. Når den nå endelig er her må vi passe på å bruke den. Vi er grusomt glade i sommeren, men blomkålen har vi ventet på og gledet oss til å kunne lage suppe av. Av alle de mulig oppskriftene på blomkålsuppe tar vi derfor utgangspunkt i en av de som er beskrevet i Henriette Schønberg Erkens Store kokebok. Her har hun også skrevet under beskrivelsen for å rense kålen: “Jo blomkål, som er en av våre mest verdifulle grønnsaker, med støre næringsverdi og mildere smak enn de andre kålarter -.” “Hvit og velsmakende blir den også ved å kokes i søt melk, men bare til selskapsbruk”. Hos oss er suppedagen tirsdager, og vi droppet eggeplommene som Henriette ville ha oss til å vispe inn, og med litt mindre vann siden kålhodene ble litt små. Siden vi syns det er lettere å bruke blender enn å presse alt igjennom en sikt blir også framgangsmåten litt annerledes. Ingredienser 3 blomkålhoder 2 liter vann 1 liten purreløk 250g kålrot 100g smør 85g hvetemel salt Kutt opp blomkålen i grove biter sammen med purren og kålroten. Kok alt i vann … Continue reading Suppeserien: Klassisk Blomkålsuppe