Chicken Tikka Masala

Indisk mat hører med til sjeldenhetene i vårt hjem og de gangene vi spiser det har vi nok vært ute på restaurant og spist. Fra studenttiden i Oslo ved Grønnlandsleiret har jeg svært gode minner fra tandorisjappa Punjab Tandori. Stedet er enkelt og på grensen til spartansk innredet, servicen er sånn passe, men maten er magisk, og for en student var det en fest. Gode porsjoner med masse deilig smak. Faktisk så har jeg slitt litt med å få den samme deilige følelsen på andre steder som servere indisk mat, til en langt dyrere penge. Etter at vi flyttet hjem kan det rett og slett være mangelen på inspirasjon som har gjort det til at vi så sjelden lager det selv, men her forleden kom jeg over en fantastisk teknikk for å lage Tikka masala som virkelig fikk opp lysten. Kenji hos serious eats skriver i bloggen The Food Lab hvor han virkelig går i dybden på retter og teknikker. Måten han her har kommet fram til å få den perfekte kombinasjonen av grillsmak og saus er jo både enkel og åpenbar som den er genial. Ved å først grille kjøttet halvvegs på høy varme, som gir den noen svarte … Continue reading Chicken Tikka Masala