Ekte pasta carbonara

Pasta carbonara har vi skrevet om et par ganger tidligere. En favoritt er varianten med Chorizo men den er jo ikke satt sammen etter den opprinnelige oppskriften. Historiene om hvordan carbonara har fått sitt navn er mange, den mest romantiske av dem er at den har fått navnet fra kullarbeiderne i italia, “carbonaro”. Dette sagnet sier at det var en billig høyenergirett man satte sammen (masse egg og fett) slik at de kunne hente seg inn igjen. Pepperet skal også være et symbol på kullrestene som drysset fra disse kullarbeiderne. Siden vi liker gode historier lar vi det ligge med denne. Carbonara er en fantastisk rett i all sin enkelhet. For som vi vet er jo egg en av de to viktigste ingreidensene i selve pastaen. Samtidig legger vi på enda mer egg i sausen og kombinerer det med bacon. Alle elsker egg og bacon, derfor kan det ikke være noe værre med denne. Mange bruker fløte for å få til den kremete sausen, men egentlig hører ikke fløte noe særlig hjemme i italiensk matlaging. Enkelte kilder henviser også til at hvitløk ikke er noe særlig brukt, men så lenge Sølvskjeen ber oss ha i hvitløk må det da være … Continue reading Ekte pasta carbonara