Steketemperatur svin og svinekjøtt

Svinekjøtt bør helst kommer over 63 grader som kjernetemperatur for å være sikkert å spise. Da er den lys rosa i midten. Dersom du vil ha den helt ferdig pleier rett over 70 grader å være bra før det blir tørt. Sikter du deg inn på en temperatur rundt 65 grader før du tar det ut av ovnen eller av grillen vil det stige noe i temperatur. Pakk det inn i aluminiumsfolie og rull et håndkle rundt så blir det uansett veldig bra.

For å vite hvilken temperatur kjøttet har trenger du et termometer. Kjøp ett digitalt som du kan ta med deg ut fra kjøkkenet, inn i huset eller der du skal oppholde deg mens maten lager seg selv. 

Se også våre oppskrifter:

Baconsalt

Porchetta på grillen

Megadeilige kjøttboller

Sannheten om gode burgere

 

Andre steketemperaturer

Steketemperatur Lam

Steketemperatur Kylling

Steketemperatur Storfe / Okse

 

No Comments

Leave a Reply