Hjemmelaget philly cheese steak

Philly cheese steak
Philly cheese steak
Philly cheese steak
Philly cheese steak

Første gangen jeg spiste en Philly Cheese Steak så var egentlig ikke det en spesielt minneverdig opplevelse. Men det var i Philadelphia – på flyplassen under en mellomlanding på vei til San Diego. Ikke var jeg voldsomt opptatt av mat, og flyplassen var et østkystkaos for en sliten hedmarking som akkurat hadde gått av flyet. Jeg kan ikke huske at det var noe mer enn en biffsnadder i baggis – heldigvis er det så mye mer!

Senere har jeg laget det selv et par ganger og har virkelig begynt å like dette. Den er ikke helt autentisk (hva er vel det?), men jeg syns den ostesausen er så fenomenal at jeg driter i om den ikke følger reglene helt.  Sånn i til ettertanke bør den kanskje ikke lages alt for ofte, for den sausen er seriøst lastet med kalorier.

Sausen i seg selv kan man bruke sammen med mye annet. Litt bacon og pasta og du har en skikkelig comfort-pasta, dobler du mengden ost har du en deilig saus over nachosen eller hamburgeren. Ostesaus ass, så tacky, men fortsatt så godt.

Av kjøtt så bruker jeg helst ytrefilet eller en skive med entrecote som jeg steker på vanlig måte, lar den hvile litt og så deler den opp i skiver enn å bruke ferdigstrimlet kjøtt.

Ingredienser til Ostesaus for 5 porsjoner

  • 110 g cheddar
  • 3dl fløte
  • 1dl vann
  • 1ss smør
  • 2ss mel
  • Salt
  • Pepper
  • Chiliflak
  • 1ts worchestershire

Denne sausen er i utgangspunktet en hvit saus, tilsatt litt ekstra smak og ikke minst masse ost. Dersom du vil, så kan du godt doble mengden med ost og lage den enda tykkere. Men velg en ost som smelter godt opp, Norvegia bør du unngå i denne. Start med å smelte smøret i en gryte. Når smøret er smeltet har du i melet og rører dette sammen. Før det rekker å brune seg sper du på med fløte mens du rører. Spe på litt og litt til du har en hvit saus. Bruk vann på den siste delen. Hiv oppi revet ost, salt, pepper, noen chiliflak etter smak og til slutt en ts. med worchestershire. La dette kose seg uten at det koker. Pass på temperaturen, for om sausen svir seg er alt ødelagt.

 

Ingredienser 2 porsjoner

  • 2 gule løk
  • 200g spinat
  • 2 baguette
  • smør
  • 40g revet cheddar
  • Saus
  • 2 biffer
  • 2 vårløk

Mens du har bagettene i stekeovnen på 2-3 minutter mindre enn det som står på pakken steker du biffen i en varm panne. Snu den ofte og flytt den rundt i panna – den er ferdig på 4-5 minutter. Sett biffen til sides og la den hvile. I den samme panna hiver du i litt mer smør og steker løken. Når den er litt mer enn gyllen har du i spinaten og rører den sammen med løken til den har falt helt sammen. Ta ut bagettene og skru varmen opp til maks. Del opp bagettene og smør et tynt lag med smør på innsiden. Fordel løken og spinaten på de to bagettene og legg et tynt lag med saus på løken og spinaten. Del biffen opp i skiver og legg først noen før du har over litt mer saus og legger på de siste bitene. Bre over bittelitt mer saus og topp det hele med revet cheddar. Sett bagettene inn i ovnen igjen til osten har smeltet og strø over biter av vårløk.

 

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.