Mat Oppskrifter

Hjemmelaget sylteagurk

Sylteagurk på norgesglass

Sylteagurk på 2l norgesglass

Til grillmat må man ha godt tilbehør og jo mer man lager selv jo morsommere er det. Noe veldig enkelt man kan gjøre for å alltid ha noe godt ved siden av grillmaten er å sylte sin egen agurk. Det aller morsomste er å sylte de agurkene man har dyrket fram selv, men det blir faktisk veldig god sylteagurk av de litt mindre man få kjøpt hos grønnsakshandleren også. Jeg skriver grønnsakshandleren, for disse litt stuttere agurkene de får man som regel bare hos de som har bredere utvalg av frukt og grønnt en de store kjedene.

Saken er også den at hvis du finner deg en kjapp lake som du liker, så kan du bruke den samme laken til å sylte nesten hva som helst. Og du kan da selv justere hvor sur eller søt du ønsker at den skal være etterhvert som du får bygget din egen smaksprofil. Vår lake bruker vi på både agurk og rødløk, begge deler fantastisk tilbehør. Rødløken blir litt rosa og den fine rødfargen setter virkelig en visuell spiss på blant annet grillmat som har en tendens til å bli litt brunt. Den er også helt elefantastisk på for eksempel pølser.

Flere som bruker samme type lake sier at det ikke holder seg mer enn i 2-3 uker, men jeg har hatt glass i kjøleskapet i både 2 og 3 måneder hvor det fortsatt har vært helt fint hvis ikke enda bedre.

Har du det travelt kan du begynne å nyte dem alt dagen etter, men får de stå i 2-3 dager så blir det enda bedre. Jeg har forresten ikke tatt det med i ingredienslisten under, men hvis du har litt hvit te – så kan noen få gram av det i laken gjøre at grønnsakene holder seg crisp enda lengre.

Lag så mye lake som du trenger til det du skal sylte, skaler opp eller ned avhengig av hvor mye du faktisk trenger.

Kok opp laken, slipp agurkene i og sett til sides.

Kok opp laken, slipp agurkene i og sett til sides.

Ingredienser til lake

  • 7,5dl vann
  • 3dl eplecider eddik
  • 2dl hvitvins eddik
  • 300g sukker
  • 30g salt
  • 30g senepsfrø
  • 15g pepper

Kok opp blandingen i en kjele slik at alt salt og sukker løser seg opp. Sett til sides og slipp agurkene i kjelen – la alt kjøle seg ned. Kok opp glass du skal bruke til sylting slik at de blir rene. La også de kjøle seg litt med aluminiumsfolie over seg. Poenget er bare at det ikke skal komme noe støv i de rene glassene. Hell hele blandingen over i glassene og sett de kaldt. Kan spises etter to til tre timer, nytes etter en dag, men er best fra 2-3 dager og utover.

Se så flott det blir!

Se så flott det blir!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply