Mat Oppskrifter

Viltpølser med blåbær og multeketchup

Viltpølser med blåbær og multeketchup

Viltpølser med blåbær og multeketchup

Normalt skygger vi litt unna konkurranser for bloggen sin del, men nå som matbloggsentralen har dundret på med en Hot-dog-utordring klarte vi ikke å la være. Utfordringen er i samarbeid med The NORTH Festival i New York nå i høst og siden premien er en reise for to til festivalen.

For å svare på konkurransen kunne vi jo ha gått i gang med å lage egne pølser men vi har noe bedre. Anettes far jakter en del og har fått laget pølser av elg og rådyr. Han har også gitt oss rikelig med tilgang på multe og blåbær og da har vi nær sagt alt i vi trenger for å lage hot-dogs med en nordisk vri.

Vi presenterer derfor viltpølser i brød med hele TO ketchuper fra den norske naturen; Blåbærketchup og Multeketchup.

Alle som har smakt forskjell på blåbær plukket ute i naturen og den man får kjøpt i butikken vet at den er pakket med deilig blåbærsmak og farge. Multen er jo nærmest særegen for den nordiske naturen og elgen har jo så og si norsk pass.

Begge ketchupene hadde smakt til nær sagt hva som helst av vilt. Blåbærketchupen er litt syrligere enn multen som har en litt sirupsaktig konsistens og er ditto søtere. Men begge er altså en anbefaling til vilt.

Blåbærketchup ingredienser

Blåbærketchup ingredienser

Blåbærketchup

 • 300g blåbær
 • 1dl eplecidereddik
 • 10g honning
 • 1g chilikrydder
 • 1 lime
 • 100g sukker
 • 5g revet ingefær

Enkel som den er god er det bare å koke opp alle ingrediensene og så skru ned varmen og la det redusere til det er tykt. Rør godt i det underveis og etter 30 minutter må du passe litt bedre på så det ikke svir seg. Når det er ferdig moser du det som måtte være av hele bær og du kan godt prøve å presse noe gjennom en sil for å så blande alt sammen igjen. Ha det over på et varmt og rent glass.

Ingredienser multeketchup

Ingredienser multeketchup

Multeketchup

 • 200g rørte multer
 • 75g sukker
 • 85g eplecidereddik
 • 8g sitronjuice

Multeketchupen er også bare å koke opp og redusere på middels til lav varme. Sil av frøene og ha det på et varmt og rent glass.

You Might Also Like

 • Semi-finalistene i hot dog utfordringen!
  August 22, 2014 at 10:36 am

  […] Christoph som skriver bloggen Innifristelse med hans viltpølser med blåbær og multeketchup […]

 • Semifinale i hot-dog konkurransen | Led oss inn i fristelse
  August 27, 2014 at 9:09 pm

  […] kom oss videre til semifinalen i Hotdog konkurransen vi skrev om i forbindelse med multe og blåbærketchupene og mandag var det klart for semifinalen. Alt gikk så raskt fra vi kom videre til semifinalen til […]