Mat Oppskrifter

Oppskrifter fra grillevent

Hamar allstars

Hamar allstars

Tidligere i dag var vi med på et grillevent på torget i Brumunddal. Som Hamarsing er det litt rart å se hvor fint de har fått det i Dala men trivelig var det! Eventet var i regi av Ringsaker-kommune som virkelig drar på for å skape aktiviteter i Brumunddal. Sammen med meg var Audun, Hans Petter og Tor som også var med på Norges Grillmester. Herlig å få grille med disse tre menneskene igjen. Mye latter og god stemning.

Jeg tror aldri jeg har grillet så store mengder på en dag før, og jammen jobbet vi på. Over 500 pølser, sikkert 20 kilo kalvekjøtt og det dobbelte i nakkekotteletter hadde vi på grillene. Underveis fikk vi også pratet litt om grillteknikker, hvordan man får røyk på grillen (den gode røyken) og hørt på høy musikk. Det å grille til høy musikk gjør man alt for sjelden. Det er veldig gøy.

Som lovet kommer her et par oppskrifter vi pratet om i løpet av dagen.

Hans Petters BBQ saus – med internasjonal topplassering

  • Stor flaske ketchup 750g Heinz
  • 5-6 dråper tabasco
  • 500g brun farin
  • 1 dl Kaffe (helst espresso)

Dette er en rask og enkel bbqsaus som ikke skal kokes. Bland alt sammen og rør til farinen har blandet deg. Den kan med hell stå noen timer før man rører godt i den enda en gang.

 

Hans Petter sin rub

  • 5 ss malt paprika
  • 2 ss pluss 1 ts salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss chilipulver
  • 1 ss malt sort pepper
  • 1 ss malt hvit pepper
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss hvitløkpulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ts kajennepepper

Bland alt godt sammen. Ruben kan oppbevares på et lukket glass i et mørkt skap. Når du skal bruke det gnir du det inn på kjøtt som har blitt tørket med papir på forhånd.

 

Christoph sin rub

  • 10g fennikelfrø
  • 1ts kumminfrø
  • 1ts svart pepper
  • 1ts korianderfrø
  • 120g brun farin
  • 30g vanlig sukker
  • 10g hvitløkspulver
  • 100g salt
  • 10g røkt paprikakrydder
  • 35g paprikakrydder
  • 1ss oregano
  • 1ss cayenne

Denne rubben er basert på rubben til den grillrestauranten Pitt Cue i London. Rist fennikelfrøene, kumminfrøene, pepperen og korianderfrøene i en tørr stekepanne på høy varme. Akkurat når de begynner å slippe aromaene sine tar du panna av varmen og rister lett på den. Mal blandingen i en mørter og ha det over i en annen større bolle. Bland inn resten av krydderne og mix dette godt sammen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply