Mat Oppskrifter

Suppeserien: Gulrot og appelsinsuppe til påske

Gulrot og apelsinsuppe

Gulrot og apelsinsuppe

Denne oppskriften er en variant av flere vi fikk tilsendt fra vår gode venninne på Simenstad GårdBrit Skurdal Braastad. Brit er nærmest regnet som det nærmeste man kommer en autoritet på påske i regionen. Påsken er en av de store høytidene på Simenstad hvor det virkelig er mye i sving. Matkurs, middager og påskebakst er noe av det som står på plakaten i år.

Vi er kjempefans av å bake gulrøttene sammen med løk i ovnen før man koker den opp og blender grønnsakene. Det gir en herlig dybde som virkelig gjør den lun og god. Hennes variant med appelsin og lime hadde vi aldri forsøkt før og siden det nå er påske rett rundt hjørnet passet jo dette perfekt. La gå at vi har laget gulrotsuppe før både en og to ganger.

Ingredienser

  • 75g persillerot
  • 250g gulerot
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 sjalottløk
  • saften fra en halv lime
  • saften fra en halv appelsin
  • salt
  • pepper
  • 1/6ts paprikakrydder
  • skvett fløte

Start med å kutte opp gulrøtter, persillerot og sjalottløk. Dryss godt med olje i en langpanne eller ildfast form og ha grønnsakene med to hvitløkfedd oppi forma og inn i stekeovnen. Helst 250 grader i 25-30 minutter, men gjør den ikke så høy temperatur lar du den stå litt lengre. Kantene på grønnsakene skal begynne å bli litt brent, dette gir en liten bitterhet som vi ønsker å ha med for å gå sammen med sitrusen. I mellomtiden koker du opp en halvliter med kyllingkraft av hønsebuljong eller tilsvarende. Det kan jo forresten tenkes at du har litt du har kokt opp fra et skrog tidligere og da er det fint å bruke. Når grønnsakene er klare i ovnen har du de over i gryta og gir det et godt oppkok. De bør forresten være møre så et langkok ikke er nødvendig. Ha i saften fra appelsin og lime og kjør dette med en stavmikser. Konsistensen vi er ute etter er litt grov og chunky. Krydre med salt, pepper og litt paprikakrydder for å få ekstra farge. Helt til slutt tilsetter du en skvett fløte som du rører inn, men det trenger ikke være mer enn 1-2 ss.

Sjekk også de andre suppene i suppeserien

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply