Mat Oppskrifter

Suppeserien: Kremet spinatsuppe

Kremet spinatsuppe

Kremet spinatsuppe

Nå var det jammen lenge siden vi hadde hatt en grønn kremet suppe. Faktisk har vi ikke hatt det i det hele tatt, og den siste grønne suppa vi lagde var det grønn ertesuppe, den første vi lagde i serien.

I dag fikk jeg en voldsom craving på spinat av en eller annen grunn. Det kan være all oppussingen og at koppen kjennes ut som at den har vært i ringen mot Skippern, hvem vet. Resultatet ble at jeg måtte lage meg en enkel og rask spinatsuppe. Denne gangen brukte vi en potet for å tykne den litt sammen med fløte og det ble veldig bra. Får håpe jeg blir like sterk som Skippern av den.

Ingredienser

  • 400g spinat
  • 1 potet
  • 1 løk
  • 3 hvitløkfedd
  • 5dl kyllingkraft
  • 2 dl fløte
  • 2 dl melk
  • salt
  • pepper
  • rømme til servering
  • liten klype cayenne
  • klump med smør

Finhakk løk, hvitløk og potet. Fres løken i smør til den blir gyllen, ha i hvitløk og små potetbiter ett minutts tid før du fyller på med kyllingkraft. For ordensskyld er 5dl vann og en buljongterning mer enn godt nok. Du kan sikkert bytte ut til grønnsaksbuljong hvis du ønsker det, men kylling gir en bedre smak. Det tar ca 10 minutter før potetene er møre. Stapp halvparten av spinaten i gryta og sett på lokket igjen. Når det har falt sammen etter 2 minutter har du i fløte og melk og lar det putre forsiktig i 10 minutter til. Så har du i resten av spinaten og legger på lokk.

Nå kommer et valg. Du kan kjøre suppa i blender, da blir den enda mer kremete, men da må du trekke suppa av varmen nå og la den vente i 5 minutter så den ikke er aldeles for varm. Jeg er ikke veldig glad i å bruke blender, fordi det spruter varm suppe og blir så mye søl, men resultatet blir ofte bra til slutt. Alternativt kan du bruke stavmikser så snart spinaten har falt litt sammen og det er mulig å få tak i litt væske. Det blir også veldig bra, men suppa blir litt mindre kremete.

Kjør den uansett til den har blitt jevn, også kjører du den enda litt til. Smak til med salt, pepper og bittelitt cayenne hvis du har. Server med en rømmeklatt.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Zinga
    June 13, 2015 at 5:39 pm

    Nam!

  • Reply
    Janne
    January 19, 2017 at 9:47 am

    Hva burde jeg erstatte fløten og melken med for å gjøre suppa laktosefri? Eventuelt vegansk

    • Reply
      Christoph
      March 12, 2017 at 12:40 pm

      Hei Janne. Det har jeg veldig lite erfaring med.

    • Reply
      Astrid Nygård
      May 9, 2017 at 2:28 pm

      prøv med kokosmelk i stedet for fløte og melk

    Leave a Reply