Mat Oppskrifter

Suppeserien: Anettes kyllingsuppe

Kyllingsuppe

Kyllingsuppe

En suppe vi lagde masse før vi startet bloggen var Anette sin kyllingsuppe. Den kom opprinnelig inn i hus skrevet for hånd på et ruteark men har utviklet seg litt over tid. Vi har også eksperimentert masse med den og har nå funnet en form som vi syns fungerer best. Vi spiste den så mye at vi nesten gikk litt lei. Men til suppeserien bare må vi ha den med.

Vi kommer med nye suppeoppskrifter hver Tirsdag kveld, lik oss på Facebook eller meld deg på nyhetsbrevet vårt oppe til høyre i menyen for å følge serien helt fram til vinteren.

Dette er faktisk et område hvor vi har funnet ut at grillet kylling fra supern faktisk er ett av de beste alternativene. Hel , halv eller lår, alt funker. De er ofte litt tørre og kjedelige å spise ellers, men siden de er godt krydret tilfører de mye smak i suppa. Kjøttet som ellers oppleves som tørt blir ikke like tørt i suppa. Alternativt fungerer gårsdagens kyllingrester også godt.

Nå var vårløken så fin på butikken, men er det slik at purren er bedre kan du også bruke det. Der klarer vi ikke å bli enige om hva som er best.

Ingredienser til 4 porsjoner
1 grillet kylling
225g Crème Fraîche
1 pakke vårløk i biter
1 stor søt paprika
1 chili finhaket (uten frø)
1 liter kyllingkraft
1 liten løk finhakket
Paprikakrydder
Karri
Olje til løken

Riv av kyllingkjøttet fra skroget eller beina og gjør klart på et fat. Fres løk, vårløk, paprika og chili i gryta med litt olje samtidig som du koker opp kyllingkraften i en annen kjele. Når grønnsakene er klare har du i krydder, rører rundt og lar det få kose seg i et minutt eller to. Når kraften koker heller du den over til grønnsakene og har i kyllingen og crème fraîche og lar det koke opp igjen. Med en gang det koker skrur du ned temperaturen slik at kyllingen kan få trekke og bli varm.

Pass litt på chilien, hvis den er veldig sterk trenger du ikke en hel, og generelt bør du tilpasse mengden chili etter hvem som skal spise suppen. Den skal være het, men ikke brenne.

Vi kommer med nye suppeoppskrifter hver Tirsdag kveld, lik oss på Facebook eller meld deg på nyhetsbrevet vårt oppe til høyre i menyen for å følge serien helt fram til vinteren.

Andre supper i suppeserien: Gratinert fransk løksuppe, Kremet sopp og aspargessuppe, Klassisk norsk fiskesuppe, Rask og enkel grønn ertesuppe.

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Magne D. Antonsen
    May 24, 2013 at 3:05 pm

    Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    • Reply
      christoph
      May 24, 2013 at 5:25 pm

      Takk skal du ha Magne! Godt du liker suppe :-)

  • Reply
    Sulten
    May 25, 2013 at 8:17 pm

    Smaker sikkert friskt og godt, og noe blankt i glasset.
    Snop

  • Reply
    Eirik
    May 26, 2013 at 9:01 pm

    Forsøk til forbedring er fersk koriander på topp, samt en lime for syre….

    • Reply
      christoph
      May 28, 2013 at 7:39 pm

      Det var et kjempeforslag! Takk for tips :-)

  • Reply
    Merethe
    July 8, 2013 at 7:18 pm

    Har laget denne for andre gang i dag. En helt utrolig nydelig suppe!
    Gleder meg allerede til å spise den lille resten som ble igjen etter dagens middag ;-)

    • Reply
      christoph
      July 8, 2013 at 9:06 pm

      Det var en hyggelig melding! Godt at andre liker den like mye som meg!

      – Christoph

  • Reply
    irene
    January 23, 2014 at 6:17 pm

    Hei:-)

    Denne må prøves!!! Lurte bare på om du kjøper kyllingkraft eller lager du selv? Hva ev kjøper du eller hvordan lager du det?

    irene

    • Reply
      christoph
      January 23, 2014 at 6:29 pm

      Takk for kommentar :-) Det er sjelden vi lager kyllingkraft selv lenger. Det varierer også litt på hva vi bruker. Som regel har vi noen terninger i skuffen eller så bruker vi en fond.

    Leave a Reply