Hjemmelaget pasta grunnoppskrift

Hjemmelaget pasta
Ruller ut

Hjemmelaget pasta er litt arbeid, men det er veldig godt og veldig morsomt å servere. Etter å ha laget det et par ganger syns jeg til sammenligning med kjøpt tørket pasta at den er lettere å få al dente og rett og slett kjennes bedre ut. Litt røff, og ikke så fin i formen som tørket pasta, men nettopp den litt odde formen gjør den mer interessant. Dog det er jo litt jobb med den, så hurtigmat er det kanskje ikke.

Vi pleier uansett å kjøpe en del durumhvete så vi har. Vi bruker det når vi baker ut pizzaene men det går vist fint ann å bruke vanlig hvetemel også. Det har dog ikke vi forsøkt før.

Å beregne mengde er ganske enkelt. 100 gram mel pr egg og det kan man nesten regne som en porsjon. Samtidig blir det fort litt svinn når man begynner med kjevle eller pastamaskinen. Så dette regulerer det litt hvis man syns det er for mye pr porsjon. En annen ting jeg har erfart er at hvis man jobber med for mye pastadeig om gangen så blir den fort tørr og vanskelig å håndtere. Så det er veldig fint å lage det man trenger, uten å nødvendigvis lage for å lagre som vi gjør med pizzabunner.

Hjemmelaget Pasta
Lag større grop enn dette!

Sil melet i en haug på benken. Visp eggene lett i en bolle og hell de i en grop du har laget i midten av melet. Jobb melet innover litt og litt om gangen helt til du har fått en klump med deig. Hvis du ikke har brettet opp ermene enda er det på tide å gjøre det nå. For denne klumpen med deig må du jobbe og kna til den bli myk og smidig. Det tar rundt 5 minutter alt ettersom hvor sterk og effektiv du er. Før du kjevler den ut bør den ligge minst i 20 minutter kanskje også opp mot 30 i kjøleskapet dekket med plast. Jeg pleier å ta ut litt og litt om gangen slik at den ikke skal bli tørr mens jeg har den på benken.

Hjemmelaget pasta
Kna deigen godt

Hvis man ikke har pastamaskin så kan man bruke kjevle, linjal og kniv eller pizzaskjærer for å dele opp deigen.

Når man skal koke pasta så er det et par ting man kan tennke på for å få den så god som mulig. Det ene er å ikke glemme å ha salt i vannet. Jeg pleier å starte kokingen i fosskokende vann. Da er det lettere å holde tiden så den ikke blir overkokt. Vanligvis holder det med snaue 10 minutter, men det viktigste er å smake seg fram. Pass derfor på tiden. Den er ferdig når den er myk men fortsatt motstand når man tygger den. Mange skyller pastaen i vann etter koking men det trenger ikke være nødvendig. Hvis du skyller mister den en del stivelse som gjør at det andre på tallerkenen fester seg til pastaen. Skal den derimot serveres kald kan det være lurt å skylle den først.

Hvis du trenger tips til hva slags pasta du vil lage så har vi noen tips her: Pasta carbonara, Pasta chorizo carbonara, Pasta al pomodoro, Pasta med kremet avokadosaus eller Pasta med laks og soyasaus.

hjemmelaget pasta

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

  1. Hei. Flott blogg dere har med masse spennende oppskrifter! Jeg reagerte litt på koketiden du oppgir på fersk pasta… 10 minutter. Det er 7-8 minutter mer enn vanlig?

Comments are closed.