Uncategorized

Oppdatering på plantingen!

I vår postet jeg et lite innlegg om frøene jeg plantet i år. De vokser stadig, og tomatplantene er nå ca 40 cm høye. Det som er verdt å skrive om nå er chiliplantene som Christoph sådde i fjor høst. De har overvintret i stuevinduet hvor de har stått varmt foran ovnen og lyst foran vinduet. I vår flyttet jeg dem over i en utroli kul sinkgryte som min bestemor brukte til klesvasken før i tiden. Chiliplantene har elsket denne flyttingen og det gode stellet de har fått i vår og er nå så utrolig frodig! vi har høstet en liten frukt allerede, som var ca 5 cm lang og knall rød. Som man kan se på bildet begynner de neste fruktene å få skikkelig størrelse! Den største er ca 12 cm lang nå, men fortsatt bare grønn. Det er også 4 andre frukter som forhåpentøigvis vil bli like store!

Vi gleder oss til å kunne bruke dem i maten, og jeg skal garantere at det blir skrevet om!

20110708-104442.jpg

chili

20110708-104454.jpg

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Chili con carne - lun og uten flammer | Led oss inn i fristelse
  September 14, 2011 at 7:16 pm

  […] har kanskje lagt merke til noen små drypp i løpet av sommeren med bilder av chiliplantene vi har hatt stående både i stua og ute. I går var det på tide å høste to av chiliene. Noe må […]

 • Reply
  Hvordan konservere chili | Led oss inn i fristelse
  October 26, 2011 at 9:13 pm

  […] I sommer har det endelig blitt litt fart på chiliplanta og på sensommeren var det virkelig mye rødt som hang rundt bøtta. Jeg var litt usikker på hva jeg skulle gjøre med all denne chilien når den først måtte høstes. […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.