Mat Oppskrifter

Gleden over godt brød – no-knead brød / grytebrød

EGG OG BACON!

Frokosten er dagens viktigste måltid!

Gleden over et godt brød er ofte undervurdert. Forskjellen på et godt brød kan være forskjellen på føde og et måltid. Et brød vi lager ofte og som kan brukes til veldig mye er såkalt no-knead brød, eller grytebrød. Det er godt ved siden av middagen med litt smør og salt på, den blir utrolig fin og sprø hvis man toaster det lett i panna, noe som løfter en egg og bacon frokost et par hakk. (sammen med kruttsterk kaffe og appelsinjuice) Ikke minst bare med pålegg og som sandwich er den helt strålende.

Metoden er egentlig veldig enkel og gir mye rom for variasjoner. Det blir lite kliss og går veldig fort. Det vil si, det tar egentlig ganske lang tid, men det er lite arbeid involvert. Jeg oppdaget brødet for en god stund siden via Eirikso.com som laget en ganske tøff video på hvordan man baker slikt grytebrød. Videoen fra NY Times sin reportasje på no-knead bread er også verdt å se.

grytebrød

Passe grovt, ikke for mye ;-)

Til bildene har jeg fulgt følgende oppskrift og fremgangsmåte, og det holder egentlig til 2 brød, jeg kjørte alt i en gryte:

[amd-recipeseo-recipe:2]

Som nevnt er mulighetene veldig mange, og matpaabordetbloggen har skrevet masse om det med utrolig morsomme varianter. Slik får du ekstra sprø skorpe. En ting som er sikkert, er at jeg ønsker meg et nytt kamera. Eventuelt nytt objektiv og ordentlig lys på kjøkkenet!

Skal ikke knaes

Mer fiks en dette er det ikke, sett den til heving under plast.

Grytebrød i jerngryte

Dump det rett i varm jerngryte

no-knead bread ferdig

Ferdig på benken, litt blek nederst

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Oppskrift på knafri pizzabunn (no knead pizza) | Led oss inn i fristelse
  May 9, 2012 at 6:51 am

  […] som kan gjøre eltingen. Men denne vi skriver om nå drar sokka ut av skoa. Mange er kjent med no-knead-brød. Det er en brøddeig man ikke trenger og kna, stekes i jerngryte og blir så luftig og sprø at det […]

 • Reply
  Oppskrift på Boulliabaisse | Led oss inn i fristelse
  June 21, 2012 at 8:29 pm

  […] Når retten skal serveres skal man vel egentlig etter regelboka først legge en brødskive på tallerkenen, helle kraften på brødet og så legge fisk over, men det gidder ikke jeg. Hiv innpå! Uansett er det godt med litt lyst og dyrt brød til. […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.