Mat Oppskrifter

Karrilaks og pasta

Karri curry laks pasta

:-)

Etter å ha virret rundt på Maxi en dag i forrige uke uten helt å vite hva det skulle bli til middag endte jeg opp med dette litt på måfå. Da glemte vi å ta bilder så da ble vi nødt til å lage det en gang til for å få tatt bildene. Helt greit for min del. Denne gangen droppet vi også reker som vi hadde i sist, det funka ikke noe bra.

2 porsjoner

 • 400gr med laks
 • 1 Paprika
 • 1 Grønn chili
 • ½ Lime
 • 1 teskje med fish-sauce (Nam plah)
 • 1 stor teskje med red curry paste
 • 2 dl fløte
 • Paprikapulver, karri, chili
 • Tagliatelle

Del opp fisken i terninger. Hvordan er opp til deg. Stek laksen på medium temperatur. Det skal ikke bli stekeskorpe på fisken. Laks er kald fisk og skal ikke stekes på høy temperatur. Det sier Andreas Viestad!. Når du har fått stekt fiskebitene litt i kantene fløte i panna, den skal være litt rå inni, men det går over. Rett etter tar du i nam plah og curry paste. Rør den ut i fløten som alt er i panna uten å ødelegge fisken. Krydre med paprikapulver, karri og chili. Og du, ikke vær feig a, uten å overdrive. Hakk opp paprika og chili, dette skal i panna på slutten slik at de fortsatt er litt sprø. Kommer de i panna for tidlig blir de vasne. Mot slutten vrir du også ut litt saft av en halv lime.

Server med salat på en seng av tagliatelle.

Jeg vurderer forresten snart en egen post bare viet til den fantastiske fiskesausen fra Santa Maria. Must have!

Pass på temperaturen

Curry Karri Laks Pasta Chili

Fint med grønn chili som bryter

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ørret, Crème Fraîche, Soya-saus og Talgiatelle | Led oss inn i fristelse
  June 2, 2011 at 9:51 am

  […] mener jeg er inne på noe men ikke helt det du er ute etter kan du ta en titt på denne posten om Karrilaks og pasta Mise en place // Posted in Alle, Mat, Oppskrifter , creme fraiche, fisk, pasta, soyasaus, […]

 • Reply
  Laks teriyaki | Led oss inn i fristelse
  September 16, 2012 at 10:56 am

  […] du heller har lyst på noe annet godt med laks kan vi kanskje friste  med laks og rotgrønnsaker, karrilaks med pasta, eller hva med laks, pasta, soyasaus og […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.