Mat Oppskrifter

Kyllingsuppe: Tom Kha Gai -ish

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai -ish

Tom Kha Gai er en fantastisk enkel og god kyllingsuppe som varmer godt. Hovedingrediensene er kylling, kyllingkraft, kokkosmelk, og galangal. siden Galangal er litt vanskelig å få tak i er det lov å jukse med ingefær. En annen ting som gjør seg som en viktig ingrediens er er Nam Plah. Fiskesaus. Du får kjøpt det på flaske i butikken og man trenger ikke mye. Og nei, det gjør ikke at hele suppa smaker fisk. Greia er at denne bunnoppskrifta gjør at man kan variere med det du måtte ha tilgjengelig.

I dag lagde jeg en Tom Kha Gai-ish suppe som faktisk ble veldig bra. Litt stressa på butikken glemte jeg det jeg skulle handle og handlet det jeg ikke trengte, så det ble litt det jeg hadde.

2 porsjoner
8dl kyllingbuljong
2 røde chili
3 dl kokkosmelk
Ingefær
2 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 boks med bambusskudd
1 boks med sjampinjong
2 kyllingfileter

Strimle kyllingen og stek den lett. Alternativt kan du bruke grillet kylling som du river i biter. Kok opp buljong og tilsett kokkosmelken. Hakk opp sjalottløk, hvitløksfedd og chili og ha i gryta. Ta vannet av bambusskuddene og sjampinjongen og kjør de også i. Ingefæren river du opp med et rivjern så du får ca 2 toppede spiseskjeer. Det som gjør suppa sterk er ingefæren, så vær forsiktig. Chilien er ikke det sterkeste. Kok og kos!

Det jeg kjente litt på at manglet var sitrongress og litt lime. Hvis du vil lage vanlig Tom Kha Gai har jeg stjært en oppskrift ett ellerannet sted som ser slik ut.

2 porsjoner

4dl kyllingbuljong
2 røde chili
1,5 dl med kokkosmelk
2 lime
20 cm sintrongress
Ingefær
1/2 ss fiskesaus (Nam Plah)
1,5 dl matfløte

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Kokebøker - Fredriks fristelser - Fredrik Nordahl | Led oss inn i fristelse
    April 10, 2011 at 10:51 am

    […] Boka er ikke så veldig tykk, den er på 126 sider av ”hverdagsmat med en enkel vri”. Jeg vet ikke om jeg ville ha laget Côq au vin på en tirsdag, med mindre det var i ferien, men den er fristende nok til at jeg kommer til å prøve den. Utvalget av retter han har tatt med i boka syns jeg egentlig er veldig bra, lite fuzz og ingen retter som virker avskrekkende med for mye arbeid og høy risiko. Jeg liker spesielt godt den enkle løksuppa for å trekke fram noe banalt. Her er det også Stekt kylling, biff tartar, lam i krukke, torsk i form, hjemmelaget fiskegrateng, stekt makrell, pasta carbonara og tom kha gai. […]

  • Reply
    Karrilaks og pasta | Led oss inn i fristelse
    April 29, 2012 at 3:08 pm

    […] litt i kantene fløte i panna, den skal være litt rå inni, men det går over. Rett etter tar du i nam plah og curry paste. Rør den ut i fløten som alt er i panna uten å ødelegge fisken. Krydre med […]

  • Reply
    Kylling på ølboks | Led oss inn i fristelse
    October 1, 2012 at 6:41 am

    […] du vil lage noe annet av kylling kan vi anbefale coq au vin, coq au biere, eller kanskje en kyllingsuppe? Sjekk også hva vi skrev om kokeboka BBQ – Glødende godt fra […]

  • Reply
    Oppskrift på Coq au biere - med Weissbier! | Led oss inn i fristelse
    November 16, 2012 at 8:32 am

    […] wasabi og lagt på en risottoseng, risotto av kyllingrester, estragon-sitron-kylling i römertopf, kyllingsuppe og ikke minst Coq au […]

  • Reply
    Oppskrift på Øl og viltsuppe | Led oss inn i fristelse
    November 16, 2012 at 8:32 am

    […] Her finner du flere suppeoppskrifter: Blomkålsuppe, Jordskokksuppe med bacon, Tomatsuppe eller Kyllingsuppe […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.