Mat Oppskrifter

Flammkuchen – Pizza uten tomat og ost!

Voila! Fransk pizza uten tomat og ost!

Ja – det er mulig! Pizza uten tomat og ost! Fikk denne servert av Kristin (Kona til bror, Oddvar) for en god stund tilbake. Kom på denne “pizzaen” igjen da vi surfet på iPaden her en kveld og tenkte at DETTE er en god ide som lørdagskos.  Vel, egentlig er det ikke pizza. Det er fransk og heter egentlig tarte flambèe, og i tyskland heter det Flammkuchen. Her har du oppskriften!

Pizzadeig til en pizza (2 porsjoner)
–  En halv pose tørrgjær

–  300 gr. mel
–  3 ss. olje
–  1 ts. salt
–  2 dl. lunkent vann

Fyll

–  1 boks crème fraîche
–  1 pakke skogsbacon (ca 150 gr.)
–  1 løk
–  3 stjerneløk (Små rødløk)
–  Nykvernet pepper

Stekt løk, stjerneløk, bacon og creme fresh

Bland sammen gjær, mel og salt i en bolle. Tilsett olje og lunkent vann og elt til en god og smidig deig. Sett til heving i ca 1 time.

Kvern litt pepper i crème fraîchen. Skjær løk, stjerneløk og bacon i tynne skiver. Stek løken (ikke stjerneløken) gylden i stekepanna med litt olje. Pensle stekeplaten med olje og kjevle ut pizzadeigen rett på platen. Tilsett først crème fraîche, for deretter å legge på løk og stjerneløk.  Avslutt med bacon på toppen. Avslutt med litt kvernet pepper etter smak, men ikke vær feig. Stek i ovnen til bunnen er sprø og baconet er stekt. Server med en stort glass rund rødvin til.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jakten på pizzabunnen « IkkeMari
  September 19, 2011 at 5:05 pm

  […] noe helt annet også, se her: http://104.199.33.173/2011/01/flammkuchen-pizza-uten-tomat-og-ost/ (tipset av https://twitter.com/#!/christ0ph) Share this:TwitterLike this:LikeBe the first to like […]

 • Reply
  Verdens beste pizza | Led oss inn i fristelse
  June 7, 2012 at 9:23 pm

  […] nært beslektet rett til pizzaen vi har vært innom tidligere er flammkuchen, som er pizzabunn med creme fraiche, bacon og løk. Skeptisk? Det behøver du ikke være. En ide vi har hentet fra en annen blogg er pære og […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.